Elérhetőségek

Zalaszentbalázs Község Önkormányzata

Cím: 8772 Zalaszentbalázs, Kossuth utca 126.
Tel. /Fax: +36/93/391-001
E-mail: iktatas@zalaszentbalazs.hu

Ügyfélfogadás:
hétfő-kedd: 08:00 - 12:00
szerda: 08:00 - 12:00 és 13:00 - 17:00
csütörtökön az ügyfélfogadás szünetel
péntek: 08:00 -12:00MFP-OJKJF/2022

Támogatott: Zalaszentbalázs Község Önkormányzata

Cím: 8772 Zalaszentbalázs, Kossuth utca 126.

Adószám: 15432254-2-20

MFP azonosító: 1003061354

Projekt azonosítója: 3345822832

Önkormányzatunk a Magyar Falu Program keretében meghirdetett Óvodai játszóudvar, közterületi játszóterek fejlesztése - 2022 című, MFP-OJKJF/2022 kódszámú pályázati kiírásra támogatási kérelmet nyújtott be.

A pályázatunk nyert.

 

A projekt címe: Játszótéri fejlesztés Zalaszentbalázson a gyermekek testi és lelki fejlődése érdekében

A vissza nem térítendő támogatás összege 5 941 060 Ft, amely fedezte a játszótér fejlesztését.

Köszönjük a Magyar Államnak a támogatást!

 

Az önkormányzat a projekt keretein belül fejlesztette a régi, elavult játszóteret, ezzel egy modern találkozási pontot kialakítva a helybélieknek, és a faluba érkező nagyszámú kiránduló és turistacsoportnak. Célunk az volt, hogy a kistelepülésünkön élő gyermekek egészséges testi és lelki fejlődését segítsük és kortól függetlenül lehetőséget biztosítsunk a szabadidő hasznos eltöltésére. A játszótér egy, a turisták által kedvelt Kék-túra útvonalon helyezkedik el, így nemcsak a helyiek, de az ide érkező kisgyerekes bakancsos turistának is örömet okoz. A fejlesztéssel a településen minden gyermek számára elérhetővé vált a biztonságos, változatos játékokkal felszerelt játszótér.

 

Igyekszünk megteremteni annak lehetőségét, hogy a gyermekek biztonságos, és új környezetben érezzék jól magukat az év minden napján. Az ötlet a helybéliek és a településünkön áthaladó turisták igénynek volt köszönhető, hiszen a helyi lakosság és gyermekeik részéről is szükséglet mutatkozott a szabadtéri mozgásra.

Az önkormányzat rendkívüli erőfeszítéseket tesz azért, hogy a hátrányai ellenére egy élhető települést hozzon létre, ahol esély van a fiatalok megtartására.

 

A játszótérre telepített eszközök:

  • Torony mászókával COMBO
  • Rugós játék-lovacska
  • Drótkötélpálya

 

Úgy gondoljuk, hogy nagy szükség volt egy megfelelő, élményekkel teli szabadidős tér létrehozására, amely egy külön ki szigetet jelent a gyermekeknek és szülőknek egyaránt, kicsit kiszakadva a mindennapok feladataiból.

Mindegyik fejlesztésünk a helybéliek elvándorlásának megakadályozása, településünk vonzóbbá, élhetőbbé tétele érdekében történik.

 

A játszótér telepítését az Udvari Játék Kft. végezte.

 

Hencsei Margit, polgármester

MFP-OJKJF/2022

Vissza az előző oldalra!
Zalaszentbalázs Község Önkormányzata - Magyar